ONA

7 d’ag. 2011

Confitures

La meva manera de fer les confitures

Generalitats:
Les meves confitures estan fetes de fruita o verdura i fructosa, imaginació, il·lusió i ganes.
La fruita o la verdura es pesa així com s'ha de fer la confitura: si es fa amb la clovella es pesa sencera, si es fa sense clovella es pesa pelada.
De tot d'una posar-hi un glopet d'aigua perquè no s'aferri, llavors la fruita ja amolla el seu suc.
La manera de fer-les és coure-les amb l'escalfor, és a dir, posar l'olla al foc i fer pegar un bull, apagar el foc i deixar l'olla tapada sobre la placa o el fogó fins que es refreda, tornar a pegar un bull i repetir l'operació tres o quatre vegades, així la confitura es fa de manera suau.
La fructosa la hi pos al tercer bull, així s'aconsegueix el color més natural, més viu de la fruita o la verdura.
Una vegades cuita es capola amb la batedora elèctrica fins deixar-la al gust de cada un.
Si es vol més espessa s'hi afegeix alga Agar-Agar
Les de xocolata, s'hi afegeix la xocolata quan s'ha retirada del foc i encara és calenta per fondre-la, es remena i ja està.
Els fruits secs s'hi posen ben capolats, al final.
S'esterilitzen els pots i s'omplen, es tapen ben fort i es bullen 20 minuts.
S'aferra l'etiqueta. No oblidar-se de posar la data.

CONFITURA DE TARONJA I POMA
1 quilo de taronges pelades
2 pomes pelades
½ quilo de fructosa
una branca de canyella


CONFITURA DE LLIMONA
1 quilo de llimones senceres
½ quilo de fructosa
1 branca de canyella
Les llimones requereixen un procés per llevar-los l'àcid abans de fer la confitura.
Es bullen les llimones senceres 3 o 4 vegades 5 minuts i canviant l'aigua cada vegada. Així l'àcid se'n va amb l'aigua.
Llavors es lleven els pinyols, es fan a bocins i es comença a fer la confitura.



CONFITURA D'ALBERGÍNIA
1 quilo d'albergínies pelades
1/2 quilo de fructosa
1 branca de canyella


CONFITURA DE PEBRE VERMELL
1 quilo de pebres sense pelar
300 grams de fructosa


CONFITURA DE CEBA (Molt bona amb carn)
1 quilo de cebes
300 grams de fructosa


CONFITURA DE FRAULA
1 quilo de fraules
1/2 quilo de fructosa


CONFITURA DE CODONY
1 quilo de codony net
½ quilo de fructosa


CONFITURA DE PLÀTANS I XOCOLATA
1 quilo de plàtans
300 grams de fructosa
200 grams de xocolata per a fondre


CONFITURA DE POMA, XOCOLATA I AVELLANES
1 quilo de pomes
300 grams de fructosa
200 grams de xocolata
200 grams d'avellanes capolades


CONFITURA DE CARABASSA
1 quilo de carabassa
500 grams de fructosa
1 llimona (pelada i sense pinyols)
2 branques de canyella
Una cullerada de llavoretes d’anís


CONFITURA DE FIGA
1 quilo de figues pelades
300 grams de fructosa
un poc d’aigua


CONFITURA DE SÍNDRIA
1 quilo de síndria, posar-hi tota la part blanca. Si feis sucs de síndria hi podeu posar tot el que queda a la liquadora.
300 grams de fructosa



CONFITURA DE MELÓ
1 quilo de meló, d’aquests de pell prima rodonets, amb la pell
500 grams de fructosa
una branca de canyella
llavoretes d’anís


CONFITURA DE TOMÀTIGA
1 quilo de tomàtigues pelades
300 grams de fructosa
Passar-la pel pasapurés per llevar-li les llavors.


CONFITURA DE TOMÀTIGA COENTA (Recepta de Glòria Julià)
La mateixa confitura de tomàtiga afegint un pebre coent. Molt bona per acompanyar carn, bacallà o altres viandes.


CONFITURA DE PERA I MELICOTÓ
500 grams de peres
500 grams de melicotons
300 grams de fructosa
Una branca de canyella


Si les feis i em voleu escriure dient com us han anat m'encantarà.
Bones confitures i bon profit!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Antònia, supòs que sa meva germana Azahara ja t'ho haurà dit, però he fet sa de fraules i ha estat mel d'abelles! la he "tunejat" un poc i en lloc d'aigua hi he posat es suc de dues llimones i també sa pell trossejada d'una taronja i ha estat ben bona. Per cert, avui hem rebut es forn solar i esteim tots il.lusionats de fer-hi es dinar! Gràcies per tot :)