Jo ús bastant de llorer a la cuina, per això el meu fill me'n va regalar un per a Nadal.
Fa dos mesos que va començar anar mustiï, s'assecaven les fulles i tornaven gropelludes, l'havia atacat un fong. Li posàrem una mescla de iogurt amb aigua però no, no va millorar gens, al contrari s'anava morint. Li tallarem totes les branques i al cap d'uns dies tornaren a sortir les fulletes, però algunes sortien amb la malaltia.
En Miquel Sánchez, jardiner, ens va dir que el fong estava a la terra, que el remei que ells utilitzaven eren pesticides, però si volíem fer una prova de netejar-li les arrels, per ventura se salvaria.
L'horabaixa el vàrem treure, li llevàrem tota la terra i rentàrem les arrels amb la mànega fins que varen ser ben netes, llavors el sembràrem dins un cossiol més gran amb terra nova i el vàrem deixar a l'ombra. En cinc dies, mirau-lo, està saníssim. No me'n puc avenir. I tot sense pesticides.
Abans d'utilitzar aquests productes químics, provau maneres naturals per combatre els fongs i altres bacteris, per ventura es poden evitar i hi guanyam en salut.
Nosaltres menjarem llorer ecològic!!!
Ei! Mirau el llorer després de la cura!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada